Man gripen på flygplatsen – försökte smuggla med sig kniv

En man med en dold kniv på sig har gripits av polis på Landvetter.
– Kniven ska ha upptäckts i säkerhetskontrollen utrikes, säger polisens August Brandt.

ANNONS
|

Tidigt på söndagen, vid 07.30, misstänks en man i 35-årsåldern ha gjort sig skyldig till vad som rubriceras som grovt brott mot knivlagen.

– Exakt hur gripandet har gått till vet jag inte, men det ska ha gått lugnt till, säger August Brandt som är polisens presstalesperson i Region Väst.

Klart är att mannen ska ha varit i säkerhetskontrollen i utrikeshallen när det upptäcktes att mannen hade på sig en kniv som dolts i hans bälte.

Senare under dagen anhölls mannen.

– Att brottet klassas som grovt i fall som rör knivlagen beror nästan alltid på omständigheterna, säger August Brandt.

ANNONS

– När jag och kollegor vid visitation påträffat en kniv kan personen ifråga bära den av en legitim grund, som att personen är på väg från jobbet där man använder kniv eller ägnar sig åt husrenovering. Är kniven däremot gömd är det sällan av vad som klassas som en legitim anledning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS