Lastbil fattade eld – väg helt avstängd

En lastbil som körde i diket mellan Stenungsund och Lilla Edet fattade eld under torsdagskvällen. Den brann kraftigt och räddningstjänsten kämpade med att få släckt branden i timmar.
Vägen stängdes av under kvällen och är fortsatt avstängd under fredagen.

ANNONS
|

Vid 21.20 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brinnande lastbil på väg 2039 mellan Stenungsund och Lilla Edet.

– Det är en lastbil som har gått ner i diket och är fullt övertänd, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Föraren av lastbilen ska ha tagit sig ut ur fordonet.

– En ambulans har varit på plats men lämnat utan att ta med sig någon, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm.

Vägen helt avstängd

Vägen stängdes av under torsdagskvällen och är på fredagen fortsatt avstängd. Exakt när den kan öppna igen är oklart men en preliminär prognos är satt till klockan 16.00. Omledningsskyltar för att ta en alternativ väg ska finnas på plasten.

ANNONS

– Jag vet inte exakt vad det är som gör att vägen fortfarande är avstängd, men min erfarenhet säger mig att det beror på att lastbilen började brinna, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt presskommunikatören kan branden ha skadat vägen.

– Bränder förstör beläggningen och gör gropar i vägen. Det kommer åtgärdas under dagen.

Okänd last

Exakt vad som finns inuti den brinnande lastbilen är i nuläget okänt.

– Det verkar vara lite blandad last, men troligtvis inget farligt gods, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Vid 23.15-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på plats och kämpade med branden. Strax efter midnatt de klara på platsen.

– Branden är släckt men det är mycket rök på plats, så vägen kommer att vara fortsatt avstängd, säger Betina Svensson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS