Larm om explosion i Mölndal – vårdklinik utan ström

Ett strömavbrott drabbade vid lunchtid stora delar av Mölndal. I samband med strömavbrottet larmades räddningstjänsten till en brand på en vårdinrättning där det fanns uppgifter om en explosion i samband med branden.
– Patienter låg sövda på övervåningen, så vi var rädda för att behöva evakuera, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson hos polisen.

ANNONS
|

Över 20 000 hushåll i Mölndal drabbades av ett omfattande strömavbrott vid lunchtid på onsdagen.

”Vi har just nu ett stort elavbrott i Mölndal. Mer information kommer inom kort”, skriver Mölndal energi på sin hemsida.

VId 12.47 larmades polis och räddningstjänst till en brand på Gemenskapens gata i södra Mölndal. Detta efter att någon form av rök kommit från en röntgenapparat i samband med strömavbrottet. I larmet uppgavs också att något exploderat på platsen.

– Enligt inringare till SOS Alarm så ska en explosion har hörts från lokalerna. När polis väl kommer dit kan vi konstatera att en röntgenmaskin på grund av strömavbrottet inte fått kylning och gas har läckt ut, säger polisen Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Ingen fara för liv eller hälsa

Han förklarar att den höga smällen troligen uppstått när gasen läckt ut.

– Min bedömning är att maskinen påverkats av strömavbrottet, och blivit överhettad och gått sönder på nåt sätt och gas har läckt ut. Så har det uppstått en smäll där den här gasen läckt ut.

Däremot ska ingen rök ha gått in i fastigheten och därmed har det inte varit fara för liv eller hälsa.

– Vi var lite oroliga initialt, eftersom det verkar vara någon form av vårdinrättning och några våningar upp fanns det personer som var sövda. Så vi var rädda att behöva evakuera byggnaden, men vi är glada över att det inte blev så, säger Hans-Jörgen Ostler.

Strax innan klockan 13 var polisens insats på platsen avslutad.

”Arbetet går framåt”

Mölndals energis vd, Fredrik Lundmark berättar under eftermiddagen att det fortfarande var oklart vad som orsakat strömavbrottet och att arbetet fortgår.

– Arbetet går framåt och ett antal kunder har börjat få tillbaka strömmen. Vi felsöker fortfarande och har ingen konkret felbild av vad som orsakat avbrottet. Så vi har ingen prognos för när alla kan få tillbaka strömmen.

Klockan 13.15 meddelar Mölndal energi att samtliga kunder fått strömmen åter. Orsaken till avbrottet kunde lokaliseras till ett fel i en mottagningsstation i Rävekärr.

ANNONS

LÄS MER:Åbybadets gäster hade sett fram emot Oceana

LÄS MER:Gunnebo slotts vd uppsagd

LÄS MER:Källarbrand i Mölndal

ANNONS