Polis och räddningstjänst var på plats efter den explosionsartade branden i Vallda.
Polis och räddningstjänst var på plats efter den explosionsartade branden i Vallda. Bild: Robin Aron

Kvarlevor funna efter branden i Vallda

Polisen bekräftar att man funnit kvarlevorna efter två personer efter branden i en villa i Vallda natten till torsdagen.
Detta uppger Kungsbacka-Posten.

ANNONS
|

Det var natten till torsdagen som en häftig brand utbröt i en villa i Vallda i Kungsbacka, och huset blev snabbt övertänt.

I samband med händelsen brännskadades två ur hemtjänstens personal som var på plats när branden uppstod. Deras tillstånd beskrevs under torsdagen som allvarligt men stabilt.

Till en början saknades personerna som bodde i huset. På fredagen kunde dock polisen berätta att man funnit kvarlevorna efter vad man befarar är paret som bodde i huset. Något som Kungsbacka-Posten var först med att berätta.

Till GP säger polisens presstalesman Jens Andersson att man ännu med säkerhet inte kunnat identifiera kvarlevorna.

ANNONS

– Det har ju varit en brand så det är svårt att slå fast det. Men det ska vi ta reda på. Men vi tror ju att det handlar om de boende på adressen, säger han.

Vad händer härnäst?

– Den tekniska undersökningen är klar, och det den visar kommer att diktera villkoren för hur man går vidare. Sedan finns det personer som kan vara intressant i utredningen för att försöka lägga det här pusslet.

Händelsen är rubricerad som grov mordbrand. De anhöriga är informerade om de faktiska omständigheterna.

För de två kvinnor som brännskadades uppges tillståndet under fredagen vara stabilt.

LÄS MER:Grannarna i chock efter branden i Vallda: ”Trodde det var åska”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS