Inbrottsvåg mot skolor i Mölndal

Någon har krossat fönster på en skola och två förskolor i Mölndal under natten. Polisen misstänker nu att skolorna har drabbats av inbrott.
– Det låter som att det skulle kunna finnas en koppling, säger Anna Göransson vid polisen.

ANNONS

Det första larmet kom 02.07. Då hade ett inbrottslarm gått igång från en skola i Toltorp i Mölndal. När väktare kom fram till platsen upptäckte de att ett fönster hade krossats och polisen larmades till platsen.

Två timmar senare, vid 04.01, kom nästa larm. Då hade någon krossat en altandörr med en gatsten på en förskola nära Mölndals sjukhus. Inbrottslarmet löstes ut och polisen sökte igenom förskolan, utan att hitta någon.

Det tredje larmet kom från en förskola i Krokslätt. På liknande sätt hade någon eller några tagit sig in genom ett krossat fönster.

– En inringare hörde glaskross och såg hur det rörde sig personer med ficklampor inne i byggnaden, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS

I samtliga fall är det oklart vad som har stulits. Polisen har sökt med hund i skolan och i förskolorna samt i områdena runt omkring, men ingen är misstänkt eller gripen i nuläget.

– Det låter som att det skulle kunna finnas en koppling om man ser till tid, rum och tillvägagångssätt, säger Anna Göransson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS