Grovt rån mot par i Kungsbacka

Ett par i Kungsbacka vaknade av att maskerade personer hade tagit sig in i deras bostad sent på torsdagskvällen. Paret blev hotade och fastbundna. Gärningsmännen fick med sig mobiltelefoner och kontanter.
– De blev hotade till livet verbalt, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

ANNONS
|

Sent på torsdagskvällen fick polisen in ett larm om ett grovt rån i Kungsbacka.

– Det är en man och en kvinna som ringer till oss och säger att de hade vaknat i sin bostad av att det befann sig flera okända, maskerade personer i huset, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

Paret blev hotade och fastbundna under tiden som rånarna sökte igenom huset.

– Efter en stund hör paret hur en bil startar och de förstår då att rånarna har lämnat huset. De lyckas ta sig loss och får hjälp av grannar att ringa polisen, säger Fuxborg.

ANNONS

Polisen vill inte gå in på detaljer i hur hoten såg ut eller om det var några vapen inblandade, men säger att paret hotades verbalt till livet.

– Jag vill inte gå in på de detaljerna, men de har inte varit någon fysisk kontakt förutom när de binds. Det har alltså inte varit någon misshandel, säger Thomas Fuxborg.

Rånarna fick med sig deras mobiler och en okänd summa kontanter.

– Nu är platsen avspärrad för teknisk undersökning och vi har inlett en förundersökning gällande grovt rån, säger Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS