Flera bilolyckor efter halka

Delar av Agnesbergsmotet fick stängas av efter att flera bilar krockat under lördagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten var det väldigt halt på platsen.
Under lördagsmorgonen har halka orsakat flera bilolyckor runt om i Västsverige. En busslinje i Göteborg har också ställts in.

ANNONS
|

Vid 10.30-tiden på lördagsmorgonen larmades räddningstjänst och ambulans till Agnesbergsmotet. Enligt räddningstjänsten handlar det om mellan fyra och sex bilar som kolliderat i kurvan upp mot Angered.

– Det är flertalet bilar som gått ihop och som nu står illa till. Vi har spärrat av vägen och det är väldigt halt på platsen, säger Björn Wänström, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Vägen fick spärras av vid själva motet, men efter 12 meddelade räddningstjänsten till GP att man lämnat platsen och att vägen är farbar igen.

Bil i diket

På Haråsvägen i Hindås hamnade en bil på sidan i diket strax innan klockan åtta på lördagsmorgonen. Enligt polisen orsakades olyckan troligen av halka.

ANNONS

Föraren var ensam i bilen och klarade sig av allt att döma utan skador. Ingen misstänks heller för brott efter olyckan.

Platsen var avspärrad medan räddningstjänsten sanerade vägbanan.

En stund efter klockan åtta skedde även en olycka på riksväg 44 nära Vänersborg. Enligt polisen var det väldigt halt på platsen, vilket fick en lastbil att snurra runt och hamna på motsatt körbana.

Busslinje dras in

Polisen skriver på sin hemsida att det inte finns några uppgifter om personskador kopplade till olyckan. Det föreligger inga misstankar om brott.

Vid ungefär samma tidpunkt ägde ytterligare en singelolycka rum på riksväg 47 nära Falköping. Fyra personer ska ha befunnit sig i bilen, varav två togs med ambulans till sjukhus. Polisen uppger att de troligen är lindrigt skadade.

Halkan gör också att linje RÖD dras in mellan Södra Stomvägen och Blåklockevägen, uppger Västtrafik.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS