Efter branden – E6 öppen för trafik

Branden i industribyggnaden i Kållered orsakade totalstopp på E6 under måndagen.
Nu är vägen öppen för trafik igen, meddelar Trafikverket.

ANNONS
|

Stoppet på E6 efter branden i Kållered orsakade milslånga köer under måndagen. Under eftermiddagen släpptes trafiken i södergående riktning på igen. Nu meddelar Trafikverket att det åter är full framkomlighet på E6 – samtliga körfält är öppna.

– Vägen stängdes av på grund av explosionsrisken. Vi har helt följt räddningstjänstens direktiv i detta, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram.

Gamla riksvägen och avfart 63 mot Kålleredsmotet hölls stängd under tisdagen. Men vid lunchtid var det åter full framkomlighet.

Enligt Västtrafik kommer linje 760 vara indragen mellan Kålleredsmotet och Fageredsvägen under hela tisdagen.

Brinner i rasmassorna

Räddningstjänsten har jobbat med eftersläckningsarbete i Kållered under hela natten. På tisdagsmorgonen var en styrka kvar på platsen och klockan 12.30 lämnade räddningstjänsten över ansvaret till fastighetsägaren.

ANNONS

– Vi kommer att titta till fastigheten under eftermiddagen men insatsen är avslutad, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Mathias Kapocs.

Enligt polisen hoppas man på att kunna göra en teknisk undersökning under dagen. Men om det är möjligt beror på eftersläckningsarbetet och är upp till räddningstjänsten att avgöra.

I nuläget utreds branden som grov mordbrand.

ANNONS