Budbee ska nyanställa i Göteborg: ”Stort antal”

Leveransbolaget Budbee ska bygga ett nytt lager i Härryda som ska sätta runt 400 personer i arbete.
– Vi kommer att nyanställa ett stort antal medarbetare, säger Pontus Håstlund, Budbees Norden-chef.

ANNONS
|

Nästa sommar ska den nya terminalen stå färdig är planen, strax norr om Landvetter flygplats. Budbee, som har huvudkontor i Stockholm, växer enligt egen utsago kraftigt samtidigt som efterfrågan på deras tjänster ökar.

Ska börja användas nästa sommar

– Lokalerna vi har idag kommer snart inte räcka till, så investeringen i nya större lokaler är en naturlig del i vår tillväxtresa, säger Pontus Håstlund, General Manager Budbee Nordic, via mejl.

– Vi har bygglovet färdigt och kommer jobba så fort vi kan, planen är att terminalen skall stå klar för att tas i drift redan sommaren 2022.

LÄS MER:"Vi har haft konstant tillväxt sedan covid-19"

Ligger strategiskt bra till

Härryda ligger strategiskt väldigt bra med närheten till både Göteborg och Borås med bra infrastruktur på plats, konstaterar Håstlund, och att företaget kommer att nyanställa ett stort antal medarbetare för att klara av den ökade efterfrågan.

ANNONS

– Vi planerar även att utöka samarbetet med befintliga lokala partners, samt påbörja nya lokala samarbeten. Sammantaget räknar vi med att terminalen kommer sysselsätta omkring 400 personer när den nått sin fulla kapacitet.

Växer ur lokaler i Göteborg

Budbee finns redan idag i Göteborgsområdet, i Hisings Backa närmare bestämt. Där finns terminalverksamhet som enligt Håstlund funkar utmärkt idag men inom kort kommer att bli för liten.

Ska ni lägga ner i Hisings-backa eller kommer ni att behöva båda terminaler?

– Vi ser det snarare som att vi uppgraderar terminalen i Hisings-backa till en helt ny skräddarsydd och klimatsmart terminal i Härryda. Nuvarande anställda och partners ser fram emot att flytta till nya fina lokaler och där välkomnar vi många fler, säger Håstlund.

Även på andra ställen i landet planerar Budbee att utöka sin verksamhet. Bland annat planeras nya terminaler i Södertälje och i småländska Vaggeryd.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS