Banger exploderade vid bostad i Mölndal – ingen skadad

Under natten till måndag exploderade en banger i anslutning till en bostad i Mölndal. Detta bara några månader efter att villan utsatts för ett sprängattentat som orsakade ett hål i ytterdörren. Nu utreds det om det finns ett samband mellan händelserna.

ANNONS
|

Det var vid 00.30-tiden, natten mot måndag, som larmen först kom in från Mölndal. Enligt teamledare Ola Åström vid SOS Alarm hade inringare hört en ”kraftig smäll”, och räddningstjänsten begav sig till platsen tillsammans med polis och fyra ambulanser.

Polisregion Västs vakthavande befäl Johan Ljung bekräftar en stund senare att en explosion har inträffat, men att allt tyder på att det rör sig om en banger. Av samma anledning har bombskyddet inte tillkallats.

Begränsade skador

Enligt larmet skedde explosionen inomhus, något Ljung tillbakavisar.

– Det var mot entrédörren till ett hus. Det är begränsade materiella skador, säger han, och tillägger att ingen befann sig i bostaden och att man inte har några uppgifter om personskador.

ANNONS

Polisen har nu spärrat av platsen för teknisk undersökning och håller förhör med grannar i området. Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Tidigare attack

Tidigare i mars i år inträffade en explosion på samma adress. Då orsakade smällen ett hål i ytterdörren.

Undersöker ni en koppling mellan händelserna?

– Jag kan inte svara på det här och nu, men om det är som du säger håller utredarna säkert koll på det, sa Johan Ljung under måndagsmorgonen.

Efter måndagens attack kommer polisen nu genomföra sedvanliga utredningsåtgärder. Man kommer även att kontrollera samband med attentatet i mars.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS