Anne-Marie blev biten av mus på äldreboende i Mölndal

86-åriga Anne-Marie har fått en obehaglig gäst i sitt hem på äldreboendet Sörgården i Mölndal.
När hennes dotter Lena kom på besök under skärtorsdagen fick hon beskedet att hennes mamma blivit attackerad av en gnagare.
– Enhetschefen kom in och sa att det var något som bitit min mamma i örat, en mus. Jag blev totalchockad, säger Lena.

ANNONS
|

Efter en stroke har Anne-Marie, 86, varit delvis förlamad och nästan helt tappat talförmågan. Sedan ett drygt år tillbaka har hon bott på Sörgårdens äldreboende i Mölndal.

På skärtorsdagen stod det dock klart att Anne-Marie inte varit den enda som bott på rummet. Då möttes dottern Lena av en omplåstrad Anne-Marie, och innan hon hann fråga själv kom boendets enhetschef in för att berätta vad som hänt.

– Enhetschefen kom in och sa att det var något som bitit min mamma i örat, en mus. Jag blev totalchockad, säger Lena, som inte vill medverka med efternamn.

– Hon sa att det hade hänt i natt och att sköterskan hade upptäckt det. Då hade de lagt om såret, fortsätter hon.

ANNONS
”Vi har agerat direkt, det är så klart beklagligt att vi får in möss”, säger äldreboendets enhetschef.
”Vi har agerat direkt, det är så klart beklagligt att vi får in möss”, säger äldreboendets enhetschef. Bild: Henrik Jansson

”Har varit en stor chock”

Exakt hur länge boendet haft problem med möss är oklart, men enligt Lena har de i efterhand förstått att mamma Anne-Marie tidigare försökt berätta att gnagare springer omkring på boendet.

– Vi har ju nu fattat att mamma försökt förmedla att det finns råttor eller möss på rummet sedan hon bott där, säger dottern Lena som också berättat om händelsen för P4 Göteborg.

Lena säger att hon, sedan det hände, känt en oro för sin mamma.

– Det har varit en chock och jag har sovit dåligt eftersom jag inte vet vad som händer mamma om nätterna. Hon sover ju bland möss, och skulle kunna biten ännu värre.

Hon säger att hon är besviken på äldreboendets bemötande under processen efteråt, bland annat att hon inte fått gehör för sin önskan om att få mamman flyttad till ett annat rum.

Enhetschefen: ”Tar det på största allvar”

Anna Eliasson, enhetschef på äldreboendet, säger att hon inte kan uttala sig om enskilda fall, men att man arbetar aktivt med problemen.

– Vi har agerat direkt, det är så klart beklagligt att vi får in möss. Vi har kontaktat skadedjursexperter, fastighetsansvarig och även blandat in miljönämnden, så vi jobbar som ett team kring det här, säger Anna Eliasson.

ANNONS

Enligt henne har man endast konstaterat att en mus uppehållit sig på boendet i nuläget, inte flera.

– Men vi tar det här på största allvar och ska se till att det inte kommer in igen. Vi arbetar efter alla åtgärder vi kan och involverar alla parter som kan ge stöd och hjälp.

LÄS MER:Göteborgsmamma får inte ge sin dotter namnet Harpa

LÄS MER:Hängde sin tavla på museum – sparkas

LÄS MER:Efter urartade aw:n – Busch tar kontakt med Dadgostar

ANNONS