200 hundar checkar in på hotell i Landvetter över nyår

Förra nyårsafton erbjöd Scandic Landvetter rum åt hundar och deras mattar och hussar som ville slippa smällarna från raketer. I år gör de samma sak – och intresset är markant större.
– I dagsläget har drygt 200 hundar valt att boka in sig hos oss, säger Martin Plyhr, hotelldirektör.

ANNONS
|

Hotellet, som funnits sedan 2021, har inte behövt göra några extra ansträngningar för att nå ut med sitt erbjudande.

– Förra året var det massor som bokade in sig bara. Sedan hade vi hört talas om det. På Arlanda har det alltid varit många som bokat in sig på hotell med hund över nyår.

Ungefär 150 hundar bodde på hotellet förra gången. Nu kommer det vara drygt 200 stycken där. Det finns ett fåtal rum kvar.

Varför tror du att intresset har ökat?

– Förra året var det covid med striktare restriktioner och hotellet har blivit mer känt. Det är ganska logiskt kanske. Vi är superglada över att ha så många hundar i huset.

ANNONS

Av sex våningar är fem reserverade för hundarna.

– Vi ger en liten välkomstgåva till varje hund: en doggy bag med godsaker och hundbajspåsar.

Vad är det för typer av hundar som kommer bo över hos er?

– Det är alla typer. Stora små och alla olika raser. Även kanske till och med någon katt. De är också välkomna.

Restaurangen kommer servera nyårsbuffé där hundarna tillåts vara med. Men de får inte äta av maten.

– Det blir nog svårt med så många hundar.

Har du själv hund?

– Nej, jag är uppvuxen med hund men har inte hund själv.

”Det är ett jättestort problem”

Nytt för den här gången är att hotellet samarbetar med Landvetter hundcenter. Line Steffensen driver det tillsammans med Tomas Steffenssen. De ska arrangera aktivitetspromenader och föreläsning om hundens nosarbete och olika moment som hundar möter i sin vardag.

– Vi ska underhålla och aktivera hundar och ägare. Vi börjar med att gå en aktiv promenad med de som anmält sig. Under promenaden tränar vi olika moment, till exempel vad man kan göra vid möten med andra hundar. Det kan vara att hoppa upp på en höjd eller byta sida.

Line Steffensen tycker det är bra att hundarna har någonstans att vara på tolvslaget.

ANNONS

– Vi möter väldigt många som har problem med hundar som är berörda av ljud från raketer. Det är ett stort problem. Folk hyr ju in sig i stugor så långt in i skogen som möjligt och så vidare. Och veterinärer skriver ut lugnande medel. Så det här är ett helt fantastiskt initiativ. Det här kommer bli ännu mer uppskattat efterhand som det blir känt. Helt klart.

ANNONS