Våldsamt rån på skärgårdsö

En man som försökte stoppa två potentiella tjuvar blev istället attackerad själv. Händelsen utspelade sig på Hönö på söndagsmorgonen och polisen har bland annat genomsökt färjan från fastlandet i jakten på gärningsmännen.

ANNONS
|

Det var vid 07.30-tiden som offret ska ha slagit larm till polisen. Han befinner sig då i en gästhamn, enligt uppgifter till polisen.

– Han har troligen varit parkerad där med sin husbil och som jag tolkar anmälan är att det har funnits elcyklar på bilen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Cykelägaren ska ha blivit vittne till hur två personer försöker stjäla cyklarna ifråga och han försöker då stoppa det genom att hålla fast en av de två gärningsmännen. Då ska den andra gärningsmannen ha gått till attack mot cykelägaren, som bland annat ska ha slagit i axel och huvud. Dessutom har hans halskedja gått av.

ANNONS

Gärningsmännen försvinner därefter från platsen.

– Cyklarna får männen inte med sig, men däremot eventuellt en del av den söndriga halskedjan. Det vet vi inte om det var meningen dock eller om det är en del av det tumult som uppstår när målsäganden försöker stoppa stölden, säger Gustafsson.

Polisen har sökt efter de misstänkta gärningsmännen dels på färjan mellan fastlandet och ön, dels på Hönö. Ingen var dock gripen vid 10.30-tiden.

Gärningsmännen misstänks i nuläget för rån.

– Så som jag tolkar händelseförloppet blir det rån och inte försök till stöld när de gör motstånd när offret försöker skydda sin egendom, säger Gustafsson.

ANNONS