Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Träd och båtkapell blockerar trafiken efter kraftiga vindar

De kraftiga vindarna över Västsverige orsakar problem i trafiken.
Längs E6 la sig ett 13 meter långt båtkapell över vägen, och i Angered och i Jonsered har träd blåst omkull och blockerar vägar.
– Vi har varit ute med enheter på alla platserna, säger Lars Jostelius på räddningstjänsten.

SMHI gick under torsdagen ut med en klass 1-varning för mycket hårda vindar i Göteborg och Bohuslän.

De kraftiga vindbyarna som nära uppmäter stormstyrka in mot land, och längst kusten kan nå stormstyrka, påverkar också trafiken.

Vid 11.30 larmades räddningstjänsten om att ett 13 meter långt och 2,5 meter brett båtkapell blockerade trafiken i södergående riktning längs E6 i höjd med Spekeröd söder om Stenungsund.

– Jag kan se att vi är där nu. Det vi gör är väl helt enkelt att lyfta bort kapellet. Det borde inte vara några konstigheter. Även polisen är där och dirigerar trafiken, berättade Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Kapellet är nu borttaget från platsen.

Träd blockerar vägbanorna

Även i Angered har de hårda vindarna varit ett problem för trafiken då ett träd har blåst omkull längs Hjällbovägen i Hammarkullen.

– Trädet ska blockera både vägen och en gångbana och vi är där och försöker lyfta bort det nu, berättade Jostelius vid lunchtid.

Vid samma tid var räddningstjänsten på väg till Jonseredsvägen där ett träd blåst omkull över vägen mellan Jonsered och Hulan.

– Det blåser på rätt bra och de som kan det här med väder säger ju att man ska vara försiktig, säger Lars Jostelius och hänvisar till SMHI:s klass 1-varning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.