Tjuvar jagades av hundpatrull längs E6

Två personer greps i natt i Kungälv efter att ha brutit sig in i ett inhägnat område till en bilfirma. De två männen jagades av en hundpatrull längs med E6 innan de omhändertogs.
– Det är en katalysatorstöld som det rör sig om. Vi har haft en del problem med den typen av stölder, så det är alltid bra när vi kan gripa någon i den typ av ärenden, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Polisen larmades till en bilfirma i Kungälv klockan 01:16 i natt.

– Det är två obehöriga personer som tagit sig in på ett inhägnat område, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

De två gärningsmännen, som båda är i 30-årsåldern, har gått fram till en skåpbil och skruvat av ett avgasrör. I samband med att polis och väktare anländer så flyr männen från platsen.

– Det är en katalysatorstöld som det rör sig om. Vi har haft en del problem med den typen av stölder, så det är alltid bra när vi kan gripa någon i den typ av ärenden, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Polisen inleder sedan en jakt med hjälp av hundpatrull. Männen rör sig från det inhägnade området längs med E6 i södergående riktning, innan de springer mot en mack i närheten.

45 minuter efter larmet kunde de båda gripas vid en påfart till motorvägen, misstänkta för olaga intrång samt till stöld.

– De har skruvat loss avgasröret. Så mycket är konstaterat. De har fått loss det från bilen, sedan framkommer det inte om de sprang iväg med den eller dumpade den längs vägen, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS