Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skottlossning i Mölnlycke – misstänkt mordförsök

Polisen larmades under natten till Mölnlycke efter en misstänkt skottlossning. På plats hittades både tomhylsor och en man som uppgav att han blivit beskjuten.
– Han har inte skadats fysiskt och vi utreder det därför som försök till mord, säger Sebastian Börjesson vid polisen.

Det var strax efter midnatt natten till söndagen som polisen larmades om en misstänkt skottlossning i Mölnlycke i Härryda. Flera personer hade då kontaktat polisen efter att ha hört höga smällar i området.

En polisinsats inleddes och på plats konstaterades det att en skottlossning ägt rum. Dels hittades flera tomhylsor utomhus i området, dels påträffades en man som sa sig vara målet för skottlossningen.

– Vi hittar en målsägare, en man, som uppger att han blivit beskjuten. Men han har inga fysiska skador, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Ingen gripen eller misstänkt

Under tidiga natten pågick arbete i området med att bland annat förhöra vittnen och knacka dörr i området.

Polisen sökte även efter en eller flera gärningsmän.

– Hund och polishelikopter var med och sökte men vi har ingen gripen eller misstänkt under natten, säger Sebastian Börjesson.

Händelsen utreds som försök till mord.

– Vi kommer att hålla nytt förhör med målsägaren under söndagen, och fortsätta dörrknackningen i området, säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.