Göteborg Landvetter Airport.Flygplats.Avgångar/Departures
Göteborg Landvetter Airport.Flygplats.Avgångar/Departures Bild: Sara Johari

Passmaskin gick sönder på Landvetter

Under måndagen uppstod ett tekniskt problem med en maskin som tillverkar provisoriska pass på Landvetter. Enligt en person på platsen stod den still i två till tre timmar.
– Vi ville inte ge upp. Så vi hade ju tur som blev kvar.

ANNONS
|

En graveringsmaskin som tillverkar pass på Landvetter fick under måndagen tekniska problem. En person som var på flygplatsen för att fixa ett provisoriskt pass säger att hon var där i över sju timmar.

– Vi var där klockan 06 på morgonen och var klara nu (vid 14.30, reds.anm.). Maskinen var sönder i två till tre timmar, det var något tekniskt problem, säger personen som vill vara anonym.

Till en början gick allt som det skulle men helt plötsligt stannade kön och polisen uppdaterade sin hemsida med informationen. När det tog sådan tid blev folk som väntade utloggade från kön, som är digital.

ANNONS

– Vi tappade vår köplats men vi hade tagit ett foto så vi visste vilken plats vi hade. När det kom i gång igen kom vi rätt in för i stort sett alla före oss hade gått hem. Jag tror vi hade 16 personer före oss i kön innan dess.

”Folk är desperata”

Det ska ha varit mycket folk på Landvetter för att fixa sina provisoriska pass innan de tekniska problemen uppstod.

– Det är kaos. Folk är desperata som ska resa och det har stått barn i kön som har stått där sedan tidigt i morse. Men många åkte hem när maskinen gick sönder, säger kvinnan som köade på plats under måndagen.

Mikael Holmgren, chef gränspolisen i region Väst, bekräftar att maskinen slutade fungera men har inga fler detaljer kring händelsen.

– Det där händer någon gång då och då. Jag vet inte riktigt vad som hände nu men det var ett tekniskt problem. Det var graveringsmaskinen som tillverkar själva handlingen som var trasig. Den stod still en period. Jag har själv inte varit där så jag vet inte mycket mer.

LÄS MER:Kritiserar regeringen för passkaoset: "Klantat till det”

LÄS MER:Då behöver du pass för resan: "Lite lurigt"

ANNONS