Mannen körde för fort och saknade körkort. Arkivbild.
Mannen körde för fort och saknade körkort. Arkivbild. Bild: Emil Langvad/TT

Notorisk fortkörare från Hindås döms till fängelse

En man boende i Hindås körde upprepade gånger för fort och utan körkort. Böter ansågs inte tillräckligt och han dömdes därför till fängelse. Mannen överklagade domen till hovrätten – som nu gör samma bedömning som tingsrätten.

ANNONS
|

En man i 30-årsåldern, boende i Hindås i Härryda kommun, döms till fängelse för att dels vid upprepade tillfällen ha kört för fort, dels för att ha gjort detta utan körkort. Mannen har även tidigare dömts för fortkörning och tingsrätten gjorde därför bedömningen att böter inte längre var en tillräckligt ingripande påföljd. Dessutom ansåg man att återfallsrisken var stor.

LÄS MER:Räddningstjänsten ryckte ut till idrottshall i Härryda

I de fyra fall han denna gång döms för hastighetsöverträdelse har han kört ungefär 10 kilometer i timmen för fort på sträckor där hastigheten varit 60 eller högre. Detta har skett bland annat i Härryda och Marks kommun.

Förutom fortkörning har mannen också tidigare dömts för bland annat bedrägeri, narkotikabrott och vapenbrott.

ANNONS

Tingsrätten dömde honom till två månades fängelse för sju fall av olovlig körning, fyra fall av hastighetsöverträdelse och ett brott mot trafikförordningen.

Mannen har erkänt, men överklagade domen till hovrätten där han yrkade på att dömas till skyddstillsyn istället för fängelse. Han ville också att hans bil som tagits i beslag inte ska förverkas, alltså säljas eller förstöras, eftersom att han behöver den för att ta sig till jobbet och för att skjutsa sina barn. Hovrätten gjorde dock samma bedömning som tingsrätten, mannen ska sättas i fängelse och bilen ska bort.

LÄS MER:Lokal KD-ordförande lämnar för SD

LÄS MER:Efter skottlossningen: Ingen känd koppling till Landvetter

GP satsar på Härryda – missa inte det senaste!

Nu kan du få alla våra lokalnyheter och fördjupande reportage som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Härryda. I mobilen hittar du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Alla artiklar om Härryda hittar du även på gp.se/nyheter/storgöteborg.

ANNONS