En kvinna i 70-årsåldern hittades på onsdagen död i en bostad i Lerum.
En kvinna i 70-årsåldern hittades på onsdagen död i en bostad i Lerum. Bild: AnnaCarin Isaksson

Kvinna hittad död i Lerum – polisen utreder mord

En kvinna i 70-årsåldern hittades på onsdagen död i en bostad i Lerum. En man i 65-årsåldern sitter häktad, misstänkt för mord.

ANNONS
|

Polisen larmades till bostaden i södra Lerum klockan 10.03 på onsdagsförmiddagen. En kvinna i 70-årsåldern hittades död och i bostaden fanns också en man i 65-årsåldern.

Efter att en teknisk undersökning genomförts, och rättsläkare gjort en bedömning på platsen, beslutade polisen att inleda en förundersökning om mord alternativt dråp.

Mannen togs med för förhör och greps sedan på polisstationen. Han anhölls senare av åklagare, och häktades på lördagen vid Alingsås tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

– De inblandade personerna har eller har haft någon typ av relation, säger vice chefsåklagare i Borås, Ove Jäverfelt.

ANNONS

Kvinnans anhöriga är underrättade.

Polisen kan i nuläget inte berätta någonting om bevisläget och inte heller vem det var som larmade polis till platsen.

Mannen förnekar brott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS