Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tekniker arbetade på den misstänkta brottsplatsen under hela dagen. Bild: Christer Grändevik
Tekniker arbetade på den misstänkta brottsplatsen under hela dagen. Bild: Christer Grändevik

Kvinna hittad död i Ale – man gripen misstänkt för mord

En kvinna hittades på söndagsmorgonen död i en bostad i Skepplanda, Ale kommun. En man har anhållits misstänkt för mord.

Klockan 06.20 på söndagsmorgonen larmades polisen till en adress i Skepplanda i Ale kommun med uppgifter om att en kvinna hade avlidit.

Polisen anlände till platsen 20 minuter senare och kunde konstatera att uppgifterna stämde.

– En person som ringer in säger att det finns en avliden kvinna på platsen. Jag kan tyvärr inte kommentera vad den personen har för relation till händelsen. Men uppgifterna är graverande och vi agerar på det omedelbart, säger Andreas Odén, Vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Greps på platsen

En man grips på platsen och blir senare anhållen av jouråklagaren, misstänkt för mord.

– Jag kan inte säga något om relation till offret eller ålder, men han sitter anhållen. Detta kommer nu tas över av sektionen för grova brott i Göteborg som kommer att utreda ärendet, säger Vakthavande befäl Andreas Odén.

Polisen har under dagen genomfört bland annat dörrknackning och utfört en teknisk undersökning på brottsplatsen.

Daniel Norlander, lokalpolischef i Kungälv och Ale, inser att den stora polisinsatsen på platsen skapat många frågor bland kommunmedborgarna.

Isolerad händelse

– Men det finns ingen anledning till oro, det är viktigt att veta. Detta är en isolerad händelse. Vi har en avliden person, och en misstänkt gripen. Nu får utredningen ha sin gång, säger Norlander.

Han vill inte uttala sig om hur starka misstankarna mot den gripne mannen bedöms vara, ej heller vilket förhållande de två inblandade personerna har till varandra.

Söndagens misstänkta kvinnomord var det andra på kort tid i Storgöteborg.

Den 27 april hittades en kvinna i 70-årsåldern död på en adress i centrala Lerum. En man i 65-årsåldern, som hade en relation med henne, har häktats som på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.