Kvinna dömdes för folkbokföringsbrott efter att ha bott hos sin mamma i några veckor.
Kvinna dömdes för folkbokföringsbrott efter att ha bott hos sin mamma i några veckor. Bild: Anders Wiklund/TT

Kvinna dömdes efter att ha bott på fel adress i tre veckor

En kvinna från Kungsbacka flyttade hem till sin mamma i några veckor. Kort därefter befann sig polisen i lägenheten och räknade tandborstar, efter att ha blivit tipsade om folkbokföringsbrott, rapporterar Hem & Hyra.

ANNONS
|

Det var i somras som polisen knackade på i en liten enrummare i Kungsbacka efter att ha blivit tipsade om folkbokföringsbrott. Ingen öppnade, trots att sex personer var folkbokförda på adressen: en kvinna, hennes bror och fyra barn.

Polisen åkte vidare till adressen där barnens mormor var skriven. När polisen knackade på, möttes de av kvinnan de letade efter. I hemmet befann sig även de yngsta barnen och kvinnans mamma, barnens mormor.

Kvinnan erkände på plats

Enligt polisens noteringar var det tydligt att fler än en person bodde i lägenheten. Kylen var välfylld, madrasser låg på golvet och badrummet var fyllt av både tandborstar och handdukar. Dessutom fanns det barnkläder i hallen.

ANNONS

Enligt Hem & Hyra erkände kvinnan snabbt att hon och barnen bodde hos hennes mamma eftersom hon hade bråkat med sin bror. Dessutom uppgav hon att den andra lägenheten var för liten. Kvinnan erkände på plats att hon missat att ändra sin adress.

Dömdes till böter

Några veckor senare åtalades hon för folkbokföringsbrott under en period av tre veckor och i november dömdes hon till 3 500 kronor i böter.

Kvinnan vill inte överklaga domen.

– Jag har redan betalt. Jag vill inte ha mer problem. Nu slipper jag tänka på det, säger hon till Hem & Hyra.

Kvinnan säger även att hon inte visste om de hårda reglerna och att hon trodde att hon hade ändrat sin adress via nätet.

LÄS MER:Folkbokförde sig i polisstation- får böta

LÄS MER:Många studenter adressändrar inte – kan sluta med fängelse

LÄS MER:Småbarnsmamma sålde sex – sambon döms för flera brott

ANNONS