Klassiska baddaren ska bakas för sista gången – igen

Den är klassisk, omåttligt populär och många trodde att den var historia. Men en sista gång kommer det att vankas baddare från kexfabriken i Kungälv. ”Kunde inte låta bli”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Klockorna klämtar för den anrika Göteborg Kex-fabriken i Kungälv. Snart lägger fabriken ner och flyttar utomlands. Och med det går en riktig favorit i graven – baddaren.

Men nu har fabriken beslutat sig för att för allra sista gången viga en dag åt att göra den populära sötsaken, meddelar Göteborgs Kex i ett pressmeddelande.

”En av de vanligaste frågorna som ställs till Göteborgs Kex är när det ska bakas Baddare och nu är det alltså dags igen – för allra sista-sista gången,” skriver företaget.

11 ton

Tanken var att förra årets omgång av baddare skulle bli den sista någonsin. Men frågorna till kexfabriken har varit så många att man alltså beslutat om att göra ett sista ryck. Och försäljningen är tänkt att ske på nationaldagen, 6 juni. Redan på måndag alltså.

ANNONS
Kön i december 2021 när de sista baddarna tillverkades... förra gången.
Kön i december 2021 när de sista baddarna tillverkades... förra gången. Bild: Paul Wennerholm

”När vi bakade Baddare i december var det sådant enormt intresse och sedan dess har både medarbetare och kunder hoppats på att vi skulle få till ytterligare ett bak. Det är så himla kul att vi lyckas med det,” säger Ted Falkman, fabrikschef på Göteborgs Kex i Kungälv.

Enligt pressmeddelandet kommer man att baka nästan 11 ton baddare, vilket innebär 42 000 påsar. Det är tio baddare i varje påse, vilket innebär att fabriken kommer att baka 420 000 baddare.

Det kommer inte gå att lägga undan baddare vid försäljningstillfället, utan enligt Göteborgs Kex är det först till kvarn som gäller.

Så här såg det ut när baddarna bakades för sista gången förra gången.

Det här är en baddare

• Baddare är arraksskum på kexbotten, överdragna med choklad.

• Priset kommer att bli 35 kronor per påse.

• Det är 10 st Baddare i varje påse och en påse väger 250 gram

LÄS MER:Kalla dem vad ni vill – men rädda Baddarna!

LÄS MER:Nu börjar Baddaren säljas – för sista gången

LÄS MER:Baddare säljs i andra hand – för hundratals kronor

ANNONS