Kåtbockar sätter julstämning i Älvängen

I Älvängen, norr om Göteborg, har meterhöga granrisbockar satts ut som julpynt i en rondell. Under helgen hade någon arrangerat om bockarna i en lite mindre barnvänlig pose och snart blir det tillskott.
– Jag vet inte riktigt hur länge sådana här djur är dräktiga, men innan jul ska vi se att det blir ungar, säger gata- och parkchef Gustaf Nilvall på Ale kommun.

ANNONS
|

I den lokala Facebook-gruppen är hyllningarna till buset många. ”Den som gjorde detta borde ju få pris” skriver en person och en annan påpekar att ”i Gävle sätts bocken i brand, här sätts bocken på”.

Många undrar om bockarna nu kommer att få ungar. Andra tycker att det är en fin hbtq-representation i kommunen.

Det verkar även som att buset har spridit sig i närområdet. I grannsamhället Skepplanda har kommunen satt ut renar i granris. Under helgen placerades även de som att de parar sig.

Kommunen är glada att spela med

På kommunkontoret i Ale skrattar man gott åt buset och kommuntjänstemännen har inga planer på att sätta tillbaka bockarna.

ANNONS

– Det var så många som tyckte att det var roligt, så då tycker jag att det stå kvar, säger gata- och parkchef Gustaf Nilvall på Ale kommun.

Det är två av hans medarbetare som fått fria händer när det gäller kommunens juldekorationer och Gustaf Nilvall säger att de nu jobbar på att tillverka ungar till både renarna och bockarna.

– Jag vet inte riktigt hur länge sådana här djur är dräktiga, men innan jul ska vi se att det blir ungar, säger han.

LÄS MER:Göteborgs största julälskare börjar pynta långt innan advent

LÄS MER:Ovanliga isfenomenet håris i skogarna utanför Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS