Stor insats efter larm om industribrand på Borealis i Stenungsund

Räddningstjänsten larmades på tisdagen om en industribrand i Stenungsund, och skickade 14 enheter till platsen. Insatsen kunde dock avslutas kort efter att de kommit fram.

ANNONS
|

Larmet om en utvecklad industribrand hos Borealis i Stenungsund kom till SOS Alarm klockan 10.08 på tisdagsförmiddagen

– Vi har en konstaterad brand på Borealis. Vi är framme precis och jag vet inte mycket mer i nuläget, sade Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, strax efter att larmet inkommit.

Rökutveckling från pump

En stor insats inleddes, där räddningstjänsten larmade 14 enheter till platsen. Men väl framme på platsen var läget lugnare än man befarade.

– Det har varit rökutveckling från en pump, men det är det inte längre. Vi har avvecklat insatsen, säger Johan Karlsson klockan 10.40.

Det är oklart om något över huvud taget har brunnit på platsen.

ANNONS

– Vi vet inte riktigt, för vi har inte sett det själva och har heller inte fått bekräftat om de såg några lågor eller bara rök. Men det var antingen en brand eller varmgång som gjorde att det blev rökutveckling, säger Johan Karlsson.

Stor tillverkare av polyetenplast

Ambulansen och polisen fick också in larmet och ryckte ut.

– Personer på plats ringde in till SOS om branden, men det är lugnt läge på plats enligt räddningstjänsten, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Hos Borealis i Stenungsund tillverkas bland annat polyetenplast och företaget är ett av de största i sin bransch.

ANNONS