Den populära maskoten i Ica Maxi i Alingsås stals i lördagskväll
Den populära maskoten i Ica Maxi i Alingsås stals i lördagskväll Bild: Ica Maxi Alingsås

Efter stölden – butikens populära maskot Vinnie har återvänt

Det var i lördagskväll som plasthästen Vinnie kidnappades från Ica Maxi i Alingsås. Nu har en ångerfull ung tjuv lämnat tillbaka den saknade hästen.

ANNONS
|

Vinnie har lojalt stått i Ica Maxis förbutik i flera år. Vid högtider som påsk och jul har hon prytts i passande kläder och hon har med tiden blivit butikens maskot. Därför blev personalen chockad när de vid öppningen i söndags upptäckte att Vinnie hade försvunnit.

Övervakningsfilmerna hade dock fångat händelsen. Det var två unga killar som rövade bort Vinnie. En av dem tog tag i plasthästen och rusade ut så snabbt han kunde medan den andre filmade händelsen.

Därpå efterlyste butiken hästen offentligt i förhoppningen om att någon skulle lämna tillbaka den.

– Det blev en jättestor grej i sociala medier, säger affärens driftsledare i kassan, Therese Skoog.

ANNONS

LÄS MER:Ica-butikens efterlysning: Var är vår minihäst?

LÄS MER:Icas försäljning minskade

LÄS MER:Inbrott i guld- och konsthandel i Göteborg

Och strategin betalade sig. En skamsen ung kille ringde först till butiken för att be om ursäkt och sedan lämna tillbaka den oskadda Vinnie i söndagseftermiddag.

– Han sa att det var en kul grej från början, men sen blev det nog inte så kul med hela pådraget.

Killen som lämnade tillbaka Vinnie var en av de två pojkar som hade tagit henne från butiken. Therese Skoog säger att man från butikens sida har försonat sig med killarna och inte kommer att gå vidare med en polisanmälning.

– Jag sa till honom att det var väldigt uppriktigt av honom att ringa och be om ursäkt. Jag tror verkligen han insåg att han hade gjort fel, Therese Skoog.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS