Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stora störningar i spårvagnstrafiken

Under dagen har det varit stora störningar i spårvagnstrafiken i centrala Göteborg. En grävskopa hade rivit ner en kontaktledning vid Svingeln vilket stoppade all trafik mellan centrala och nordöstra Göteborg.

– Nästan alla linjer påverkas, sa Azhar Ahmad, störningskoordinator på Västtrafik till GP.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det var helt stopp för linjerna 1, 3, 4, 6, 7, 8, 9 och 11 i en timme vilket innebar att det inte fanns någon spårvagnstrafik mot Kortedala, Bergsjön och Angered.

Vagnar fick vända vid Centralstationen. På andra sidan kunde vagnarna från Angered fortsätta via Gamlestan mot Bergsjön och tillbaka tack vare en nybyggd länk vid hållplatsen Gamlestadstorget.

Snabbspåret mellan Gamlestan och Centralstationen kunde inte användas eftersom det just den här veckan är avstängt för underhållsarbete.

– Man kan säga att vi nu har en akut omläggning av trafiken mitt i en sedan tidigare planerad omläggning, sa Azhar Ahmad.

Enligt Västtrafiks hemsida var 30 hållplatser påverkade av stoppet. Felet berodde på att en grävskopa hade rivit ner en kontaktledning som hängde över vägen vid Svingeln.

Göteborgs spårvägars reparatörer var snabbt på plats och lyckades åtgärda felet. Vid 13.30 uppgav Västtrafik trafiken kunde börja rulla igen.

– Det blev inte fullt så allvarligt som vi hade trott. Det var bara en del av en ledning som skadades, inte hela ledningen och det kunde de lösa snabbt, säger Linnea Lorentsson, störningskoordinator.

Hur påverkas trafiken nu?

– Vi har stora följdförseningar. Så kommer det vara under hela eftermiddagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.