Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Stor explosion i centrala Nashville

En våldsam explosion i en husbil i centrala Nashville skakade den amerikanska staden under morgonen lokal tid. Lågor och rök syntes över stadens skyline, skriver The Tenneseean. Polisen säger på en presskonferens att de tror det var en medveten handling.

På juldagsmorgonen skakades den amerikanska storstaden Nashville av en explosion i centrum.

En husbil ska ha exploderat, enligt lokala medieuppgifter, och räddningstjänsten ryckte ut 06.45 lokal tid.

Explosion i Nashville

Flera byggnader ska ha skadats och i vissa byggnader är fönstrena utblåsta. Invånare visar nu upp vad som sker i sociala medier. Enligt uppgifter ska en byggnad kollapsat av explosionen. Folk i området ska ha rapporterat att de känt skakningar.

Enligt en presstalesperson vid Nashvillepolisen var polispatruller på väg att undersöka uppgifter om ett "misstänkt fordon" när explosionen ägde rum.

Det finns ännu inga uppgifter om vad som orsakade explosionen, eller vem som kan ligga bakom den. Tre personer har förts till sjukhus, men inga ska vara kritiskt skadade.

Nashvilles borgmästare, John Cooper säger till CNN att ett dussintal byggnader ska blivit skadade vid explosionen. Mest har rutor krossats. Han säger också att hade explosionen skett en vardag, hade utgången blivit annorlunda.

”Medveten handling”

Polisen meddelade på en presspresskonferens att de tror att explosionen skett genom en ”medveten handling”. En källa säger till CNN ”att det inte ska ha funnits några kända och trovärdiga hot som indikerat på en överhängande attack mot Nashville, före eller under jul”.

Den lokala räddningstjänsten uppmanar folk att hålla sig långt bort från området. Lokalbussarna hjälper till på flera sätt, bland annat kan folk komma in och värma sig i dem.

En bombgrupp är på plats för att samla bevis. Händelsen är under utredning av ett flertal myndigheter, som bland annat FBI. Man förbereder nu en nedstängning av området för en undersökning, detta för att se att det är säkert.

Ett ögonvittne berättar för CNN att alla rutorna i hans lägenhet krossats och att han såg folk fly från sina lägenheten med sina husdjur.

”Här är husbilen”

Vid 21-tiden, svensk tid, twittrade Nashvillepolisen en bild på husbilen. I twitterinlägget ber polisen bland annat allmänheten om tips som kan kopplas till händelsen.

”Det här är husbilen som exploderade i morse”, skriver polisen.

Tidigare under fredagen bekräftade polisen i Nashville att ett meddelande med en varning spelades från husbilen strax innan explosionen inträffade, rapporterar Aftonbladet.

”Om ni hör det här meddelandet, evakuera nu”, var varningen som spelades upp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.