Spårvagnsförare misshandlad av gäng

En spårvagnschaufför blev under lördagseftermiddagen misshandlad av flera gärningsmän vid Angereds centrum. Ingen person är gripen. Spårvagnstrafiken hade kraftiga förseningar efter händelsen eftersom spårvagnstrafiken mellan Gamlestan och Angered stoppades under flera timmar.

ANNONS
|

Det var under lördagseftermiddagen som polisen fick in ett larm om att en spårvagnsförare ska ha blivit misshandlad av flera personer i Angered i Göteborg.

– Vi har patruller på plats somsöker efter fler än två gärningsmän, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det ska vara en stor polisinsats på platsen, men ännu har ingen gripits.

–Vi har en del saker vi går på, men inga uppgifter som jag kan gå in på nu. Vi har inte gjort något gripande än, säger Thomas Gorner.

Det är ännu oklart hur pass skadad personen är.

Uppgifter om kvinnligchaufför

Det kom initialt uppgifter om att det ska ha varit kvinnlig spåvagnschaufför som blev misshandlad men det dementerades av polisen.

ANNONS

– Jag har fått uppgifter om att det är en manlig chaufför. Det kan ha varit så att det är en kvinna som försökt att hjälpa till och som är målsägande i ärendet. Det kan ha gjort att det har rört ihop sig i rapporterna, säger Thomas Gorner.

Inställd spårvagnstrafik

Efter händelsen stoppades spårvagnstrafiken mellan Angered och Gamlestan under flera timmar. Vid 17.20 meddelade Västtrafik att spårvagnstrafiken åter trafikerade på sträckan, men att det var kraftiga förseningar på flera linjer på grund av det tidigare stoppet.

ANNONS