Snöoväder har dragit in över Göteborg

Regnet drar in från havet och över land blir det snöblandat.
– Vi väntar upp till två centimeter snö i Göteborg, men det mesta smälter bort när det når vägbanorna, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Ju närmare Göteborgskusten desto mer regn i nederbörden kan vi vänta oss under senare delen av söndagen. Och vice versa. Ju längre inåt land, desto mer övergår det i snöblandat regn.

– Halland kan få upp till fem centimeter snö, så där har en klass 1-varning utfärdats, säger Linus Karlsson på SMHI.

Senare på söndagskvällen och under måndagsnatten övergår nederbörden återigen till regn och den snö som lagt sig kommer att smälta bort.

Vinden vrider under måndagen

På måndagen kan regnet dröja kvar innan det drar norröver, samtidigt som vinden vrider från nuvarande ostnordost till sydvästlig riktning, men styrkan måttlig till frisk består.

– Även om vinden tillfälligt avtar under natten.

ANNONS

Sedan blir det en rätt så molnig måndag.

– Men det kan spricka upp och solen visa sig, tillfälligt i alla fall, berättar Linus Karlsson.

Det blir ett ”till och från–väder” med några regnskurar på väg in från havet under måndagen, men allteftersom veckan fortskrider börjar vädret att stabilisera sig och det kommer att finnas chans till sol.

Risk för blötsnö även under tisdagen

– Under tisdagsdygnet visar sig solen mer, även om det kommer in regnbyar som kanske kan ha inslag av blötsnö.

Men sedan kommer onsdag-fredag med goda chanser till att få se solen skina.

– Och under lördag och söndag kan det soliga vädret hålla i sig, säger Linus Karlsson på SMHI och konstaterar att april är månaden då vi får se bakslag i vårvädret.

Det är helt enkelt en månad då vintern gör sig påmind att den ännu inte tappat greppet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS