Vattenspelet på Avenyn har blivit omdiskuterat. Men projektledaren för arbetet är nöjd.
Vattenspelet på Avenyn har blivit omdiskuterat. Men projektledaren för arbetet är nöjd.

Projektledaren nöjd med vattenspelet

Projektledaren bakom vattenspelet är nöjd. – Jag har aldrig varit med om att bygga något som blivit så poppis tidigare, säger Lena Törnros.

ANNONS
|

Som GP berättade nu på tisdagsmorgonen har trafikkontoret tvingats placera vakter – eller värdar – på Avenyn för att hindra folk från att springa rakt ut i gatan vid den nybyggda fontänen. Och ledamöter i trafiknämnden kräver nu besked om vad tjänstemännen tänker göra åt de risker vattenspelet medför.

Beslutet om att bemanna platsen togs i den styrgrupp som jobbat med projektet. Lena Törnros är projektledare.

– Vi var tvungna att göra någonting. Innan vi byggde sprang folk också ut i gatan, men det vi märker nu är ju att fontänen blivit väldigt populär och att folk tycker om att springa i den, säger hon.

ANNONS

Hon säger att det är jättepositivt att fontänen blivit "så poppis".

– Jag har nog aldrig varit med och byggt någonting som varit så poppis som det här – men det tråkiga är att folk lite oförhappandes hoppar ut i gatan. Det är otäckt.

Att folk skulle lockas till fontänen – borde inte det gått att förutse?

– Möjligtvis borde man gjort mer undersökningar, det kan jag hålla med om. Men syftet var att bygga torg, och det har vi uppnått. Sedan får vi göra åtgärder till vi får ett fullt färdigt torg.

Vad grundar du uppfattningen att fontänen är populär på?

– Syftet var att skapa en lokal och nationell och internationell attraktionskraft med hela Götaplatsen. Och det är väldigt mycket folk där nu, de ställer sig vid Stadsbiblioteket och tar kort med fontänen i bakgrunden. Det visar att vi nått det syfte som vi ville – att det blev en attraktiv plats och det tycker jag är jätteroligt, säger Lena Törnros.

Vakterna är tänkt som en temporär lösning. På lite längre sikt ska ett staket monteras upp längs fontänen.

– Vi ska titta på olika modeller nu på torsdag, för att se vad som kan passa bäst. Men vi msåte nog sätta upp något glasaktigt där emellan, så att de inte hoppar ut i körbanan, men inte i ändarna för de ska ju fortfarande vara i fontänen.

ANNONS
ANNONS