5 november: Göteborgs elbussar – rekordaffär för Volvo

157 elbussar och 27 som går biodiesel. Det köper det multinationella transportföretaget Transdev in av AB Volvo, i vad de kallar för Europas hittills största elbussorder. Förhoppningen är att bussarna ska börja rulla på Göteborgs gator redan nästa år.

ANNONS
|

Göteborg är inne i en omställningen. Ambitionen är att byta ut stadens bussar till el-varianter och i somras vann Transdev en upphandling med Västtrafik om busstrafiken i Göteborg. Upphandlingar med ett värde på åtta miljarder över en tioårsperiod.

Nu står det klart att AB Volvo ska leverera 157 långa elbussar och dessutom 27 biodieselbussar för regiontrafik till Transdev.

GP:s Anna-Karin Andersson och Filip Kruse om vad rekordaffären innebär för Göteborg.

Dessutom: Kommunen utreder omfattande stölder och fusk inom Göteborgs Spårvägar, Karl-Petter Throwaldsson slutar som LO:s ordförande och Världsnaturfonden varnar för utländska ostar.

LÄS MER:Volvo avslöjar rekordstor order på bussar

Programledare: Carl Petersson Moberg

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS