29 november: Akademikerna som vill stoppa SD från GU

När Göteborgs universitet bokade in SD:s Richard Jomshof som föreläsare i politisk kommunikation blev det droppen för ett par studenter. De startade en namninsamling för att stoppa föreläsningen, och har lockat uppemot hundra akademiker runtom i landet att skriva på.

ANNONS
|

Uppemot hundra akademiker har skrivit på en protestlista mot att Sverigedemokraten Richard Jomshof från att föreläsa på JMG, institutionen för journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap på Göteborgs universitet. GP:s Carl Moberg berättar om protesterna och partiets reaktion på uppståndelsen.

Dessutom: Kroppsdel hittad i sökandet efter Wilma Andersson, IS-hemvändare greps i Frölunda och flera nya förslag i riksdagsdebatt om utlänningar som utgör säkerhetshot.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS