25 september: Första svenskan i rymden i ny era

I dag skrivs svensk rymdhistoria när den första svenska kvinnan någonsin skjuts ut i rymden. Men det är en rymd i förändring, tack vare privata investerare och militära intressen.

ANNONS
|

I dag blir svenskamerikanska Jessica Meir historisk som den första svenskan någonsin i rymden. Men det är en rymd som står inför en epokförändring. GP:s Jan Höglund berättar om privata investerare som blåser nytt liv i det amerikanska rymdprogrammet och militära stormakter som alltmer intresserar sig för rymden.

Dessutom: Effekterna av klimatförändringen värre än beräknade, Demokraterna vill utreda riksrätt för Trump och Stena Impero inte släppt trots löften.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS