Stefan Löfven i möte med Nevs ordförande Kai Johan Jiang (mitten) och Evergrandes grundare, Xu Jiayin, som också är en av Kinas rikaste personer, i början av året. Montage: GP
Stefan Löfven i möte med Nevs ordförande Kai Johan Jiang (mitten) och Evergrandes grundare, Xu Jiayin, som också är en av Kinas rikaste personer, i början av året. Montage: GP Bild: Ninni Andersson/Regeringskansliet

12 november: Nu ska Nevs bli störst i världen

Trollhätteföretaget Nevs vill bli världens största elbilsbolag. Till sin hjälp har man Kinas tredje rikaste man och en ovanlig elbilslicens.

ANNONS
|

Det har varit tuffa år sedan Nevs reste sig ur Saabs konkurs. Men nu ska en av Kinas rikaste män göra Trollhätteföretaget till världens största elbilsbolag.

Frågan är dock hur realistiska målen är och vad det innebär när företag med kopplingar till det kommunistiska partiet i Kina investerar i Västsverige.

GP:s Valdemar Lönnroth om Nevs högtflygande planer.

Dessutom: Tre åtalas för mordet på en ung kille vid Hjalmar Brantingsplatsen, Evo Morales flyr till Mexiko och Marianne Mörck årets julvärd.

LÄS MER:Från konkurs till att bli ”världens största elbilsbolag” – så vill Nevs bräda Volvo

LÄS MER:Så gick det till när Saab gick i graven

LÄS MER:Så mycket gick den sista Saaben för

Programledare: Carl Petersson Moberg

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS