12 december: Isbristen i Hockeygöteborg

Göteborg har halkat efter. I hockeyregionen går det fler barn och unga på varje ishall än i övriga riket. Småklubbarnas ungdomsverksamhet blir lidande, och till och med elitklubben Frölunda oroar sig inför framtiden.

ANNONS
|

Hockeyn står högt i kurs i Göteborg, men på ett område halkar hockeyregionen efter – tillgången till isytor är betydligt lägre än rikssnittet och påverkar barns möjlighet att utöva issport. GP:s Johan Rylander har granskat situationen och träffat pressade småklubbar och en elitklubb som oroar sig för framtiden.Dessutom: Kinas regering backar ambassadören om handelshot mot Sverige, Ann-Sofie Hermansson får nytt toppjobb och britterna går till val för tredje gången sedan 2015.Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS