10 september: Hur mår GFC och svensk damfotboll?

Göteborg FC möter Bayern München i Champions league imorgon och hoppas på publikrekord. Intresset för damfotbollen ökar men inte i samma takt i Sverige som i resten av Europa. Vad får det för konsekvenser?

ANNONS
|

Imorgon möter Göteborg FC storklubben Bayern München i Champions League och GFC hoppas på nytt publikrekord. I somras knep landslaget VM-bronset. Men trots framgångarna halkar lagen i damallsvenskan efter vad gäller publiksiffror jämfört med många europeiska lag. Vad får det för konsekvenser och vad krävs för att komma ikapp? GP:s Joel Tivemo om hopp och utmaningar för svensk damfotboll.

Dessutom: Ann Linde (S) ny utrikesminister, Ylva Johansson (S) föreslås bli ansvarig för migration och inre säkerhet i EU-kommissionen och två misstänkta sprängladdningar hittade i Göteborg.

Programledare: Maria Hansson Botin

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS