1 oktober: Lärarkrisen i Göteborgs skolor

Det finns sedan länge alltför få lärare i Sverige, och det ser inte ut att bli bättre. Så vad gör skolorna i den situationen? I dag inleder GP en artikelserie om situationen för grundskolorna i staden.

ANNONS
|

Lärarkrisen i landet är akut och inget tyder på att det finns någon lösning i sikte. GP:s kartläggning av lärarbehörigheten i Göteborg visar att det finns skolor där inte ens hälften av lärarna är behöriga. Reportern Hampus Dorian berättar om läget för skolorna i Göteborg.

Dessutom: Åtal i stor narkotikahärva i Göteborg, Löfven möblerar om i regeringen efter Strandhälls avhopp och Migrationsverket utreder om man kan utvisa asylsökande till Syrien.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS