Pixbos herrlag slipar på de sista detaljerna inför kvartsfinalserien

Nu drar det ihop sig till kvartsfinalserie när Pixbos herrlag möter Kalmarsund på bortaplan. Den första av sju möjliga matcher drar igång på torsdag kväll. Och Pixbo åker med en skadefri och hel trupp till Öland.
– Det känns jäkligt skönt, säger tränaren Patric Löfborg.

ANNONS
|

Med lite över ett dygn kvar till spelstart är det en taggad tränare i Patric Löfborg som ger sin syn på Pixbo Wallenstams herrlag förbereder sig för att ta sig an Kalmarsund.

– Det här var vi gått runt och väntat på i många veckor nu. Det känns som att vi är framme vid målet. De senaste veckorna har vi fokuserat på det här, så vi är riktigt förberedda och taggade på att ge Kalmarsund en bra match på torsdag.

Förberedelserna har handlat om att skruva lätt men rätt på detaljerna.

– Det är mycket detaljer man slipar på och sen lättar man lite på den fysiska träningen när det närmar sig. Vi tittar på mycket klipp så man maxar alla delar, och så man är förberedd när matchpressen. Innan första matchen är det till att slipa mycket på vårt eget spel.

ANNONS

Att Pixbo inleder kvartsfinalserien med bortamatch behöver inte vara till lagets nackdel, menar Löfborg.

– Det är alltid skönt att börja med en hemmamatch, men det kan också vara skönt att komma bort. Kalmarsund har press på sig på hemmaplan, medan vi kan åka dit och fokusera på vårt spel.

Att Kalmarsund föll i Svenska cupens final mot Falun kan mycket väl ligga till grund för en revanschlusta.

– Jag tror att de är revanschsugna på att ta sig långt i slutspelet. De är nog fullt laddade för att ge oss en jobbig matchserie.

Vilka fördelar har båda lagen, som du ser det?

– Vår fördel är att som lag är vi starka i vårt offensiva spel. Kopplar vi på det så kan vi ha fördel av att vi har riktigt bra tryck i vårt anfallsspel. Deras plus är att Kalmarsund har många landslagsspelare som individuellt kan kliva fram.

Patric Löfborg avslutar med en hälsning till alla rödvita fans som antingen ser matchen hemifrån eller följer den på plats i det så kallade rödvita vardagsrummet på O’Learys bredvid Wallenstam Arena.

– Heja på ordentligt hemifrån och köp biljett till lördagsmatchen för det kommer bli en underbar fight!

ANNONS

LÄS MER:Nu har det unga laget chans på allsvenskan

LÄS MER:Man attackerade med slangbella och hammare – misstänks även för vållande till annans död

LÄS MER:Pixbos Amanda Berggren tillbaka efter korsbandsskadan

ANNONS