Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Så ska tomten i centrala Partille bebyggas

Över 200 lägenheter, en mataffär och ett varuhus för bland annat fritidsartiklar och biltillbehör. Nu har kommunen gett grönt ljus till bygglov på den stora centrala tomten mellan E20 och Gamla Kronvägen i Partille.

En gul grävmaskin har börjat arbeta på den stora tomten mellan Gamla Kronvägen och E20. På tomten planeras två projekt, det ena av Magnolia Bostad och det andra av Biltema.

De förstnämnda ska bygga 231 bostäder. Det är inte klart än hur uppdelningen mellan hyresrätter och bostadsrätter kommer att se ut, men det blir företrädesvis hyresrätter, enligt Niklas Ohldin, regionchef i väst för Magnolia Bostad.

– Det blir välplanerade lägenheter. Moderna och ganska små till ytan. Det blir fina vindslägenheter också bland takåsarna. Vi har ett uttryck med samma typ av spetsiga tak här och var, säger han.

LÄS MER: Så kan den nya simhallen bli

Mest mindre lägenheter

Det ska bli mest ettor och tvåor, men även några lite större lägenheter. Bostäderna ska byggas i ett slutet kvarter med butikslokaler i gatunivå. Magnolia bostad har redan ingått avtal med Lidl, som kommer att ta upp majoriteten av ytan, men vilka som flyttar in i de övriga lokalerna är ännu inte klart. Magnolia bostad räknar med inflyttning i början av 2022.

Biltemas butik ska ligga längst österut, alltså närmast rondellen, och vara två våningar hög. Utöver butik så ska den även inrymma ett kafé. Totalt handlar det om en yta på strax över 9 000 kvadratmeter. De beräknar att bygget kommer att stå klart under hösten 2021.

LÄS MER: ”Sorgebarnet” mellan stationen och Partille centrum

”Kommer att passa in jättebra”

Byggloven gavs på Bygg- och miljönämndens möte i mitten av juni och vinner laga kraft den 21 juli, om de inte överklagas. I skrivande stund har inga överklaganden inkommit, enligt kommunens bygglovshandläggare.

– Det kommer att passa in jättebra. Detta är en del av den pågående utvecklingen av Partille centrum. Detaljplanen för de här kvarteren vann laga kraft 2013, så äntligen så börjar ytterligare några kvarter längs Gamla Kronvägen byggas, säger Filip Siewertz, planeringschef i Partille kommun.

Han tillägger att även området mittemot kommer i ett längre perspektiv att bli stadsbebyggelse, med kontor, butiker och bostäder.

– Ungefär i ett tioårsperspektiv får man tänka där. För det pågår verksamhet på platsen i dag som man inte bara kan köra iväg, säger Filip Siewertz.

LÄS MER: Hemmet översvämmat av avloppsvatten tre gånger

Missa inte det senaste från Partille!

Nu kan du få alla våra nyheter och fördjupande reportage om Partille som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-ikonen här intill vid taggen Partille!

Alla artiklar om Partille hittar du även på den nyskapade sidan gp.se/partille.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.