Små pinnar i öronen eller rejäla kuddar utanpå? Betala mer för bättre ljud, eller lite mindre och slippa vara så rädd om lurarna? Här är tre trådlösa hörlurar som alla är enkla att använda: Apple Airpods, Sony WH-1000X M3 och Urbanista Stockholm.
Små pinnar i öronen eller rejäla kuddar utanpå? Betala mer för bättre ljud, eller lite mindre och slippa vara så rädd om lurarna? Här är tre trådlösa hörlurar som alla är enkla att använda: Apple Airpods, Sony WH-1000X M3 och Urbanista Stockholm. Bild: EVA WIESELGREN

Slipp trasslet – här är tre bra trådlösa hörlurar

Att slippa sladd när du lyssnar på musik, poddar eller ljudböcker ger frihet. Jag har testat tre lurar utan trassel.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Apple Airpods

Pris: 1995 kronor.

De vita korta pinnarna håller på att bli en lika vanlig syn på stan som de klassiska vita applelurarna med sladd. Andra generationens Airpods har längre samtalstid än första och det går att säga Hej Siri för att sätta igång den röststyrda assistenten. Det finns också ett trådlöst laddningsfodral som nytt tillbehör. Vill du ha det i stället för det vanliga laddningsfodralet kostar det 500 kronor till. Har du trådlösa laddare i din omgivning så är det värt de pengarna. Fodralet är litet och lätt att ha i fickan. Det kan ladda lurarna flera gånger.

Att para ihop lurarna med Iphone är så enkelt att jag börjar skratta när jag första gången tar lurarna ur fodralet. Det görs av sig själv.

ANNONS

De går också att använda med prylar som inte är från Apple.

Sony WH-1000X M3

Pris: 3 329 kronor.

Brusreducerande musiklurar som sitter utanpå örat. De går att ställa in så att de stänger ute ljud från omgivningen, perfekt om du till exempel vill lyssna på musik när du åker tåg. När konduktören kommer håller du handen på ena sidan så dämpas musiken och ljudet utifrån släpps in. Lurarna funkar med både Iphone och Android och deras röststyrda assistenter. Det behövs en app för att sätta igång hopparningen. I den appen kan du också göra olika inställningar. Du kan lyssna upp till 30 timmar på en laddning. Lurarna kommer med ett fodral och sladd om du inte vill lyssna trådlöst. Det följer också med en adapter för lyssning på flygplan. Ljudet är utmärkt.

Urbanista Stockholm

Pris: 899 kronor.

De här kostar hälften mot Apples Airpods, och har mindre fylligt ljud och lite kortare batteritid än dem. När du parat dem med mobilen på vanligt sätt är hanteringen smidig. Det går att prata med både Siri och Googles assistent för att till exempel höja ljudet. Vill du hellre använda touchkommandon så är de lätta att lära sig. Lurarna finns i svart, vitt, rosa och grönt. Det här är ett bra val om du inte har råd eller lust att lägga jättemycket pengar på små prylar som lätt tappas bort. Det följer med ett laddningsfodral.

ANNONS
ANNONS