Nationella bombskyddets robot undersöker bilen som tros ha exploderat eller brunnit.
Nationella bombskyddets robot undersöker bilen som tros ha exploderat eller brunnit. Bild: Meli Petersson Ellafi

Misstänkt explosion i Frölunda

Under tisdagskvällen larmas polis, räddningstjänst och ambulans till Frölunda med anledning av en kraftig smäll och bilbrand. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt försök till mord.
– Enligt vittnesuppgifter började bilen brinna under färd men det är oklart vad som har hänt. Inga personer är frihetsberövade men en förundersökning om misstänkt mord har inletts, säger Johan Ljung vakthavande befäl i polisen region väst på onsdagsmorgonen.

ANNONS
|

Föraren, som snabbt hoppade ur bilen, hördes på platsen och var inte bilens ägaren.

Larmet kom till SOS Alarm vid 18.30 på tisdagskvällen. Nationella bombskyddet kallades platsen för att undersöka fordonet. Polisen uppmanade även boende att hålla sig inne och ifrån sina fönster.

Räddningstjänsten skickade initialt två enheter och även två ambulanser larmades till platsen.

Enligt flera vittnesuppgifter till GP ska någon form av explosion hörts och synts i höjd med Marconihallen i Frölunda vid tidpunkten.

Det ska vid 19-tiden på tisdagen vara flera polispatruller och enheter från räddningstjänsten på platsen.

– Vi har fått in det, men jag har inte så jättemycket uppgifter nu. Vi har fått larm om en hög smäll vid Marconihallen, på platsen är det en bil som brinner, sa Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst, vid 19-tiden på tisdagskvällen.

ANNONS

Nationella bombskyddet kom till platsen strax efter klockan 20 för att undersöka fordonet och man utökade även avspärrningarna på platsen. Polisen uppmanade i samband med insatsen de boende runt platsen att hålla sig inne och ifrån sina fönster så länge som undersökningen pågår.

Även spårvagnstrafiken påverkades i området under insatsen.

– Vägen har spärrats av och alla spårvagnar i höjd med Musikvägen har stoppats, sa Jenny Widén.

Stoppet gällde linjerna 1, 2, 7 och 8.

Vid 23.30 meddelade polisen att man började bli klara på platsen och var på väg att avveckla insatsen.

ANNONS