Mikail Yüksel, partiledare för Nyans.
Mikail Yüksel, partiledare för Nyans. Bild: Olof Ohlsson

Mikail Yüksel – om nya Partiet Nyans, kritiken och de interna striderna

Efter att blivit utesluten från Centerpartiet valde Mikail Yüksel att starta Partiet Nyans. I podden ”Samtal med Cwejman” berättar han om varför han valde att starta det nya partiet, som under höstens valrörelse fått motta skarp kritik.

ANNONS
|

Mikail Yüksel var 2018 toppkandidat för Centerpartiet i Göteborg. Men bara en månad innan valdagen beslutade Centerpartiets partistyrelse att utesluta honom.

Det hade för partiet framkommit att han innan sin tid i Centerpartiet deltagit i ett arbete med att starta upp en underavdelning till den turkiska nationalistorganisationen Grå Vargarna.

Yüksel förnekade uppgifterna och hävdade att han hade varit tydlig inför partiet med vad han gjort. Ord stod mot ord.

Idag har Mikail startat "Partiet Nyans”, ett parti som ska vända sig till Sveriges minoriteter. I podden diskuterar Adam och Mikail varför han grundade Nyans, hur han motiverar partiets politik och hur han hanterar den skarpa kritik som riktats mot partiet. Men även vad som egentligen hände mellan honom och Centerpartiet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS