En man på Mallorca ska ha smittat sammanlagt 22 personer med covid-19.
En man på Mallorca ska ha smittat sammanlagt 22 personer med covid-19. Bild: Francisco Ubilla

Man på Mallorca gripen av polis – för att ha spridit covid-19

En man på Mallorca tog ett PCR-test, men väntade inte på resultatet utan gick både till jobbet och till gymmet. När testresultatet kom var han positiv för covid-19. Nu har mannen gripits av polis, misstänkt för att ha smittat sammanlagt 22 personer. Brottet rubriceras som misshandel, skriver AFP.

ANNONS
|

Fallet med den smittande mannen har varit under utredning sedan början av året. Det var efter smittspridning på en arbetsplats som polisen på Mallorca fick upp ögonen för fallet. Den misstänkte mannen ska ha uppvisat tydliga symptom, men ändå vägrat lämna arbetsplatsen, enligt AFP.

LÄS MER:Drop in skapade vaccinkaos på NÄL – mottagning tvingades stänga

LÄS MER:Behov av förlängd covidlag ifrågasätts

Därefter gjorde han ett PCR-test, men inväntande inte resultatet i isolering. Utan fortsatte att gå till jobbet och till gymmet. När resultatet på testet kom var han positiv för covid-19.

Mannen misstänks ha smittat fem kollegor, som sedan ska ha smittat sina familjemedlemmar. Sammanlagt ska 22 fall av smitta ha en koppling till mannen.

Spansk polis rubricerar brottet som misshandel, enligt AFP.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS