En man skadades allvarligt efter en olycka utanför Brastad på torsdagen.
En man skadades allvarligt efter en olycka utanför Brastad på torsdagen. Bild: Filip Landqvist

Lastbil och personbil i frontalkrock – en till sjukhus

En lastbil och personbil frontalkrockade på väg 162 strax söder om Brastad, Lysekils kommun, vid lunchtid. En man fick klippas ur bilen och sedan föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

ANNONS
|

Olyckan inträffade klockan 12.15 på väg 162 strax söder om Brastad, Lysekils kommun. Enligt SOS larmades både ambulans och räddningstjänst till olycksplatsen med flera enheter i samband med larmet.

– Det är en personbil och en lastbil som har frontalkrockat. Även ambulanshelikopter är på väg, säger Annelie Silveria, teamledare på SOS Alarm.

Vad som orsakade olyckan är ännu oklart men två enheter från Brastads räddningstjänst tillsammans med två enheter från Lysekil arbetade på olycksplatsen.

– När vi kom fram satt en man kvar i personbilen och kunde inte komma ut. Vi fick klippa sönder bilen, säger Jonas Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten.

ANNONS

Vid 13.30 hade mannen förts svårt skadad med ambulanshelikopter till sjukhus.

Båda fordonen har bärgats från platsen. Räddningstjänsten meddelade vid halv tre att deras insats var avslutad.

Polisen utreder olyckan initialt som vårdslöshet i trafik, men säger att det kan ändras.

– Vi inleder så men det kan ändras. Den ena var svårt skadad där så vi får se när det kan bli aktuellt att höra honom, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

ANNONS