Brand i villa – stor släckningsinsats

Räddningstjänsten utför just nu en stor släckningsinsats i Brastad på grund av en villabrand.

ANNONS
|

Branden startade strax före klockan 11.00 på onsdagsförmiddagen. Både räddningstjänst och ambulans larmades och fick sätta fart mot Brastad.

Räddningstjänsten insåg snabbt att de behövde förstärkning och under en period fanns sju resurser på platsen för att hjälpa till med insatsen. Men branden var för kraftig och till slut fick man ge upp kampen om att få släckt huset.

Däremot var det viktigt för räddningstjänsten att se till att branden inte spred sig. Strax intill huset fanns det nämligen en ladugård med ett 100-tal kor.

– Vi har fokuserat på att rädda ladugården med korna. Det känns bra i all missöde att det inte finns några personskador eller djur som har skadats, säger Andreas Elfström, insatsledare på räddningstjänsten.

ANNONS

Under insatsen meddelade räddningstjänsten att djuren hade utrymts. Men på eftermiddagen berättar man att de uppgifterna har varit felaktiga.

– Jag har fått fel uppgifter där. Korna har kunnat vara kvar i ladugården och hållit sig lugna under hela insatsen, säger Andreas Elfström.

Eftersom att det inte gått att rädda huset kommer räddningstjänsten låta huset brinna ner till grunden. Vid 16.00 fanns endast en enhet kvar för att bevaka branden och se till att den inte sprider sig.

– Det brinner lite fortfarande och vi har kvar fyra man på plats. De kommer nog vara kvar en del av kvällen.

ANNONS