Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Linnea fick träffa sina idoler på Barnsjukhusets dag

Det blev en glädjefylld dag för de barn som fick besöka Liseberg på Barnsjukhusets dag på söndagen. Förutom att åka karuseller och spela på chokladhjul fick de möjlighet att träffa på ett gäng kända profiler och samla autografer och selfies.

Det var trångt framför scenen på Polketten inne på Liseberg när kändismingel stod på agendan för barnen från Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. 3 500 barn från sjukhuset hade fått gratis inträde till nöjesparken dagen till ära. På eftermiddagen fick de chansen att träffa ett antal idrotts- och underhållningsstjärnor och ta bilder och samla autografer.

En av de barn som var framme med autografblocket i högsta hugg var Linnea Lind. Hon såg mest fram emot mötet med Youtube- och Instagramstjärnan Lucas Simonsson och tvillingarna Iza och Elle, två unga influencers som bland annat har fem miljoner följare på den sociala medieappen Tik Tok.

– Det har varit en jätterolig dag. Vi har åkt Helix en massa gånger redan. Sedan försöker min kompis övertala mig till att åka Valkyria också, men vi har inte gjort det än. Kanske efter detta! sa Linnea Lind medan hon stod i kön för att få träffa sina idoler.

LÄS MER: Javids fina efterlysning: Personer att skänka åkpass till

"Har haft en riktigt tuff sommar"

Linneas föräldrar Daniel och Cecilia Lind var båda glada över att få se sin dotter så lycklig.

– Linnea har haft en riktigt tuff sommar, så hon förtjänar verkligen en sådan här dag. Hon diagnostiserades med diabetes i våras och har behövt ställa om och anpassa hela sitt liv efter det. Det har varit jobbigt, så då känns det förstås härligt att se henne så glad som hon är idag. Hon mår bra av att få tänka på något annat ett litet tag, säger Cecilia Lind, som fick medhåll av sin man:

– Ja, det är underbart att de ordnar sådana här dagar för barnen. Vi fick biljetterna när vi var på sjukhuset tidigare i veckan och hon har varit så förväntansfull ända sedan dess. Det har varit en väldigt fin dag, säger Daniel Lind.

Kända profiler hade bjudits in

Barnsjukhusets dag på Liseberg anordnas varje år av Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. De barn som bjuds in tillsammans med sina familjer är regelbundna patienter på sjukhuset.

Förutom barnen och deras familjer hade ett antal kända profiler bjudits in till Liseberg. Det var bland annat stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson, Dogge Doggelito och Arvingarna, vilka många barn kände igen från årets upplaga av Melodifestivalen.

Nicole Rumelic fick en dag på Liseberg tillsammans med pappa Michael, lillebror Alexander, och mamma Anna Engström. Bild: Stefan Berg
Nicole Rumelic fick en dag på Liseberg tillsammans med pappa Michael, lillebror Alexander, och mamma Anna Engström. Bild: Stefan Berg

Även barnen fick skriva autografer

Nicole Rumelic och hennes lillebror Alexander såg mest fram emot mötet med Dogge Doggelito. Men först fick de stanna för en annan autograf – en av medarbetarna på Liseberg ville nämligen ha deras i sitt block.

– Det är jätteroligt att de ordnar sådana här dagar. Vi är här genom dottern som har haft mycket kontakt med BUP eftersom hon har ADHD. Vi har inte hunnit åka så mycket än, men det ska vi göra snart, sa Nicole och Alexanders pappa Michael.

Men först var det syskonens tur att få autografer skrivna.

– Det är mest spända på att träffa Dogge Doggelito, tror jag, säger Michael Rumelic.

LÄS MER: Cancersjuke Hugo, 5, fick gratisdag på Liseberg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.