Trafikolycka på E45 – bil påkörd bakifrån

Två personbilar var inblandade i en trafikolycka på E45:an i Lilla Edet i natt där den ena påkörd bakifrån. I tumultet skedde dessutom en misstänkt misshandel.

ANNONS
|

Det var vid 02.40-tiden, natten mot lördag, som larmet om olyckan först kom in. Enligt larm- och ledningsoperatör Lotta Molander begav sig räddningstjänsten till platsen med två enheter.

– Det rör sig om två personbilar, där en blivit påkörd bakifrån när den stod i vägrenen, säger hon.

Den påkörda bilen ska ha stått stilla, men det är oklart i vilken hastighet den andra färdades i. Enligt Molander befann sig räddningstjänsten på plats tillsammans med polis och ambulans.

– Det är lite skräp på vägbanan som vi plockar undan, sen lämnar vi över ärendet till polisen, säger hon klockan 03.10 och tillägger att prognosen då låg på drygt 20 minuter.

ANNONS

Enligt SOS Alarm ska ingen inblandad ha varit i behov av sjukvård. Klockan 03.35 meddelar Trafikverket att det åter råder fullframkomlighet på vägen.

Polisens jourhavande förundersökningsledare Per Sillén berättar att man upprättat en anmälan om trafikolycka, dock utan att inleda en förundersökning.

Misshandel

Det slutade dock inte där, man har även skrivit en anmälan om misshandel.

– I det stressade och adrenalinfyllda läget blev det tjafs och lite fysiskt. Det var inte jätteallvarligt men det resulterade i en anmälan om misshandel, säger Per Sillén dagen efter olyckan.

ANNONS