Under fredagen hittade en kvinna rester av ett slaktat djur vid en promenadväg nära Redbergskyrkan.
Under fredagen hittade en kvinna rester av ett slaktat djur vid en promenadväg nära Redbergskyrkan. Bild: privat

Kvinna hittade slaktat kadaver i bostadsområde

Under fredagen hittade en kvinna rester av ett slaktat djur vid en promenadväg nära Redbergskyrkan. Skyddsjägaren som tog hand om ärendet hade gjort ett liknande fynd för knappt två veckor sedan nära hållplatsen Ekmanska i Delsjöområdet.
– Jag blev väldigt förvirrad och äcklad, säger kvinnan.

ANNONS
|

Det var under tisdagen som en ung kvinna var ute på en promenad med sin hund i skogsdungen nära Redbergskyrkan. Plötsligen sprang hunden iväg mot en slänt. Då sprang kvinnan efter hunden men gjorde där en blodig upptäckt.

Framför henne på skogsmarken låg ett stort kadaver samt tillhöriga ben. Hennes hund hade redan hunnit ta en av benen i munnen innan hon anlände vid platsen.

– Så jag ryckte bara benen ur munnen på henne och då ser jag att den här kroppen ligger bredvid. Det var makabert och obehagligt, berättar hon.

– Bredvid kyrkan finns det en förskola och det var precis bakom där, i slänten bakom ett stenblock. Det var som att man ville gömma kadavren där, fortsätter hon.

ANNONS

Andra gången inom två veckor

Kvinnan samlade sedan in djurkadavren i en plastpåse och ringde till polisen för att göra en anmälan. Polisen skickade den kommunala skyddsjägaren Fredrik Larsson till platsen för att ta hand om det ovanliga fyndet.

– Troligtvis är det ett lamm, ett tamdjur, uppger han när GP når honom via telefon.

För bara knappt två veckor sedan hade skyddsjägaren blivit skickat till ett liknande fynd. Då var det ett likartat djurkadaver som hade hittats i skogsdungen nära en korvkiosk på Delsjövägen. Även där handlade det om djurrester som måste ha kommit från slakt.

– Än så länge har det bara varit dessa två gångerna men frågan är om det kommer fler. Man vet ju inte om det har hänt och ingen har hittat det. En räv skulle ta och dra iväg det rätt så snabbt, säger han.

Jägare: "Det var noggrant gjort"

Fredrik Larsson anser att själva slakten måste har gjorts nån annanstans. Vid båda tillfällen hittades varken päls, organ eller andra spår som skulle visa på att djuren slaktades på de platserna där de hittades. Det som man hade lämnat var bara resterna.

– Om man är vanlig jägare som bor på landet är det inte konstigt att man har slaktat nånting och sedan lägger ut det för naturen, men inte mitt i stan bland bostadsområdet, säger han.

ANNONS

Som mångårig jägare, som vid flera tillfällen ha varit med på olika slakter, bedömer han att personerna bakom de överlämnade kadavren måste ha styckat och slakat djur förut.

– Det såg väldigt fräscht ut, så som att det kommer från slakteriet från samma dag. Allt kött var väldigt bra bortskuret, det var noggrant gjort, förklarar han.

För den unga kvinnan som hittade djurresterna under tisdagen var det viktigt att göra en polisanmälan. Hon ville uppmärksamma folk om det obehagliga fyndet.

– Nu har det uppenbarligen hänt med ganska kort mellanrum och jag tycker det är bra att folk är lite vaksamma i området, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS