Krock mellan buss och personbil – två personer till sjukhus

En personbil och en buss kolliderade under måndagsförmiddagen i Kungälv. Räddningstjänst, polis, ambulans och ambulanshelikopter larmades till platsen. Två personer fick föras till sjukhus. En person vårdas för livshotande skador.

ANNONS
|

Det var vid 11.15 som larmet om en trafikolycka kom in till SOS Alarm. En buss och en personbil hade då kolliderat i Kungälv.

– Jag har inga uppgifter om hur olyckan inträffat, men det rör sig om en trafikolycka mellan en personbil och en buss. Vi är på plats med tre enheter, säger Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt SOS Alarm larmades två ambulanser och en helikopter till olycksplatsen.

Olyckan inträffade på Truckgatan i Rollsbo som under en dryg timme var avstängd.

– I nuläget är prognosen för oss 30 till 60 minuter. Det ligger mycket bråte på vägen. Personbilen kommer att behöva bogseras från platsen, säger Andreas Terner, klockan 11.45.

ANNONS

Enligt uppgifter till GP fick personbilen klippas upp av räddningstjänsten.

Klockan 12.15 meddelade SOS Alarm att två personer förts till sjukhus med ambulans och att ambulanshelikoptern lämnat platsen utan patient.

– Vi har sanerat vägbanan och är nu på väg hem, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg vid klockan 12.30.

Senare berättar Anna Göransson, presstalesperson för polisen:

– Den kvinna som körde personbilen är förd till sjukhus, men jag har inga uppgifter om skadeläget. Bilen är även tagen i beslag för teknisk undersökning. Det skulle kunna betyda att det handlar om en allvarlig olycka.

Kungälvs sjukhus presskontakt, Josefina Brattö, bekräftar att det är två personer som har förts till sjukhus.

– En person vårdas för livshotande skador och har förts till Sahlgrenska Universitetssjukhus. Den andra personen har lindriga skador, säger hon.

ANNONS