Alexander Pärleros och Renée Nyberg vill svenskarna ha som guider på resan, visar en undersökning som Resia beställt.
Alexander Pärleros och Renée Nyberg vill svenskarna ha som guider på resan, visar en undersökning som Resia beställt. Bild: TT bild och Pressbild

Kändisen folk vill ha som reseguide på resan

Att få en kändis som sällskap på semesterresan händer kanske inte så ofta. Men det finns vissa favoriter som vi gärna hänger med, enligt en undersökning. Här är de tio kändisarna som svenskarna vill ha som guider på nästa resa.

ANNONS

Med jämna mellanrum dyker det upp undersökningar om vilken kändis folk vill hänga med i olika sammanhang. Som vem de vill ha som granne, sitta jämte på flyget eller dejta. På dessa listor hamnar ofta samma personer. Vi verkar ha några favoritkändisar som vi önskar omge oss med. Som Glenn Hysén, det gifta paret Hellenius och Nyberg, kronprinsessan Victoria och Tilde de Paula Eby.

Nu kommer ännu en undersökning, denna gång om vem svenskarna vill ha som resguide på sin semesterresa. Och det är inga vanliga guider från våra resebyråer de vill ha med sig. Här hittar vi författare, komiker, programledare och en "poddare". Frågan som ställdes var "Vilken kändis skulle du vilja ha som reseguide på din nästa resa?"

ANNONS

Här är de tio favoriterna:

LÄS MER:Dessa vill vi helst ha som grannar

Favoritguiden

Plats 10

Ingen fyr

Alexander Pärleros – "poddare" som intervjuar framgångsrika personer i sin podd.
Favoritguiden
Bild: Claudio Bresciani/TT

Plats 9

Ingen fyr

Camilla Läckberg – författare som skriver böcker om ond bråd död, flera av dem utspelar sig i Fjällbacka.
Favoritguiden
Bild: Anders Wiklund/TT

Plats 8

Ingen fyr

Felix Herngren – skådespelare, regissör och komiker, han ligger bland annat bakom tv-serien "Solsidan".
Favoritguiden
Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Plats 7

Ingen fyr

Renée Nyberg – programledaren som vi kan se bland annat i "Renées Brygga" och "Bytt är bytt".
Favoritguiden
Bild: Anders Wiklund/TT

Plats 6

Ingen fyr

David Hellenius – programledaren som har vunnit flera priser i tv-branschen, och som vi kan se på fredagar i Let's Dance.
Favoritguiden
Bild: Henrik Montgomery/TT

Plats 5

Ingen fyr

Gunde Svan – en av landets mest framgångsrika skidåkare genom tiderna. Efter att han lagt sina skidor på hyllan ser vi honom numera som programledare i olika program.
Favoritguiden
Bild: Henrik Montgomery/TT

Plats 4

Ingen fyr

Tilde de Paula Eby – en av landets mest kända programledare. Hon har vi kunnat se i morgon-tv, leda olika galor, nu ser vi henne på eftermiddagarna i "Efter fem".
Favoritguiden
Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Plats 3

Ingen fyr

Petter Stordalen – miljardären som äger en växande hotellkedja. Flera av hans hotell finns i Sverige och Göteborg.
Favoritguiden
Bild: Anna Svanberg

Plats 2

Ingen fyr

Mia Skäringer – skådespelerskan och komikern som numera säljer ut Globen och Scandinavium gång på gång med sin show "No more fucks to give".
Favoritguiden
Bild: Hanna Franzén/TT

Plats 1

Ingen fyr

Leif GW Persson – författare och kriminolog, och varje vecka får vi följa honom i tv där han pratar om olika fall. Han är mycket populär som resesällskap, 2017 var han favoriten när svenskarna valde vem de helst ville sitta jämte på flyget.
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS